AIMTEC 

PLZEŇ/ZÁBRAN, ŠKOPKOVÁ/2019

Navrhli jsme interiér pro 200 zaměstnanců ve formě openspace. Chtěli jsme výtvarně silný koncept, ale od počátku jsme se důrazně vyhýbali trendnovému řešení. Prostě jsme chtěli odevzdat jedinečnou věc, která nevychází z módních vln, ale ze solidního konceptu. Ten je založený tak, že uprostřed budovy je jádro pro zázemí a je tvořeno pouze ze dřeva a bílé barvy. Tam, kde se pracuje jsou naopak materiály surovější. Pracovní prostor se odkazuje na průmyslový odkaz Plzně, ne ale imitací, ale přístupem. Například jsme nepoužili omítky, ale jen nátěr na beton, stropy jsou obložené technickými deskami. Tím si pomáháme řešit akustiku. Celý prostor je mezi divizemi členěn barevnými chatkami, které obsahují spousty místa na soukromé diskuze a telefonáty. Takovéto barevné chatky jsou také na střeše, kde si jich může všimnout každý Plzeňák. Kanceláře jsou pak korunovány v posledním patře kavárnou s krásným výhledem.